برگزاری دوره تکمیلی طب سنتی در مدرسه علميه خواهران حضرت فاطمه محدثه س اصفهان

شناسه خبر : 61085

1397/03/15

تعداد بازدید : 53

دوره تکمیلی طب اسلامی با موضوع «آداب صحیح تغذیه» با سخنرانی «محسن کاظم زاده» کار شناس طب سنتی از مرکز مشاوره حوزه های علمیه خواهران اصفهان و با حضور دانش آموختگان و مبلغان در حوزه علمیه خواهران حضرت فاطمه محدثه (س) اصفهان برگزار شد.

 به گزارش پايگاه خبري-اطلاع رساني حوزه هاي علميه خواهران؛  حجت الاسلام کاظم زاده اسباب صحت و سقم را شش دسته ضروری برشمرد و گفت: هوا، اکل و شرب، حرکت و سکون متناسب، خواب و بیداری مناسب، اعراض نفسانی و استفراغ و احتباس از مواردی است که موجب سلامتی و تندرستی انسان می شود.

   وی در مورد اعراض نفسانی بیان داشت:  بیماری هایی که نفس انسان در بدن انسان ظاهر می کند و استفراغ را عامل خارج کردن مواد زائد و مضر  و احتباس را عامل حفظ مواد مفید در بدن خواند.

   کارشناس طب اسلامی به بیان اکل و شرب پرداخت و گفت: کیفیت، زمان و میزان استفاده از مواد خوردنی و آشامیدنی مهم است و رمز سلامتی را در کم خوری و کم نوشی دانست به شرطی که مواد مقوی و سالم استفاده شود.

   وی گفت: روده مهمترین عضو در دستگاه گوارش انسان است و روده ارتباط مستقیمی با مغز دارد اگر مغز تقویت شود روده هم تقویت می شود.

   کارشناس طب اسلامی افزود: از بین وعده های غذایی‌ وعده ی صبحانه خیلی خوب و ضروری است ولی شام موثر تر است چون شب زمان مناسبی برای جذب مواد غذایی است و دارو های جذبی هم بیشتر در شب تجویز می شود.

وی در ادامه تاکید داشت: جمعه و شنبه شب های اول هفته سطح خون افراد به کمترین حد خود می رسد و اگر در این زمان شام خورده نشود ضرر بیشتری به بدن زده می شود.

    حجت الاسلام کاظمی به روایتی از امیر المومنین ع استناد کرد و گفت: حضرت فرمودند: اگر کسی قبل از هر لقمه ای بسم الله بگوید من تضمین می کنم که غذا ها به او ضرری نزند.

وی در پایان به کیفیت نوشیدن آب اشاره کرد و گفت: عدم رعایت آداب صحیح نوشیدن آب منجر به  ابتلا به بیماری های کبدی می شود و همچنین باعث اختلال در دستگاه گوارش به خصوص معده که عمل هضم غذا را به عهده دارد می گردد و  از این آداب عدم نوشیدن آب در بین غذا و سرد نبودن آب را برشمرد و این که باید آب را سه جرعه و با حالت مکیدن نوشید.