بایدها و نبایدهای قانونی اعتراض در جامعه با نگاهی بر حوادث اخیر

به گزارش پایگاه خبری و رسانه ای حوزه های علمیه خواهران، خانم زهرا شعبانی، مدرس حوزه و دانشگاه در نشستی که با موضوع بررسی حوادث اخیر در کشور در مدرسه فاطمیه رودسر برگزار شد، بیان کرد: در خصوص جایگاه اعتراض در نظام دینی، ابتدا باید دید که مبنا و نظریه اعتراض در یک نظام دینی چگونه است، در نظام دینی باید بین نظام دیوان سالارانه و نظام امام و امت تفکیک قائل شد.
وی افزود: اعتراض در نظام دینی قابل بررسی است و همچنین در این نظام اعتراض نه تنها یک حق، بلکه یک تکلیف است که در پیشرفت نظام اسلامی بسیار موثر می باشد.
خانم شعبانی تصریح کرد: نظام جمهوری اسلامی را میبایست به دو بخش حقیقی و حقوقی تقسیم کرد که بخش حقیقی آن ساختارها و قوانین موجود است و بخش حقوقی آن اصول، ارزشها و آرمانهای انقلاب، لذا اعتراض به ساختارها و بعضی از قوانین معیوب نظام اشکالی ندارد؛ طبق فرمایش حضرت امام خمینی رحمهالله، آنچه حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجهالشریف جان خود را فدایش میکند، ارزشها و آرمانهای نظام است که قابل خدشه و اعتراض هم نیست.
این استاد حوزه و دانشگاه در پایان تصریح کرد: دلیل تبدیل شدن اعتراض به اغتشاش در کشورمان، ناشی از خلأ قانونی است و یک قانون مدون برای بیان اعتراض وجود ندارد، دغدعهمندان و مسئولان امر باید راه چارهای در اینخصوص بيانديشند.