همایش طلیعه حضور طلاب خواهر همدان و لرستان در قم برگزار شد

شناسه خبر : 128257

1401/07/28

تعداد بازدید : 145

همایش طلیعه حضور طلاب خواهر همدان و لرستان در قم برگزار شد
همایش طلیعه حضور طلاب جدیدالورود حوزه های علمیه خواهران استان همدان و لرستان، با حضور معاونان فرهنگی و منابع انسانی و پشتیبانی حوزه های علمیه خواهران، در قم برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری و رسانه ای حوزه های علمیه خواهران، همایش طلیعه حضور طلاب جدیدالورود حوزه های علمیه خواهران استان های همدان و لرستان در اردوگاه نرجس خاتون قم صبح امروز برگزار شد.

معاون فرهنگی حوزه های علمیه  خواهران کشور، در این همایش با تبریک طلیعه حضور به طلاب جدید الورود استان های همدان و لرستان، در سخنانی گفت: بحث ما ناظر بر هویت طلبگی و الزامات و بایسته های طلبگی است. هویت های مختلفی برای انسان وجود دارد، هویت شخصی از هویت هایی است که خارج از اختیار ماست مانند موقعیت جغرافیایی، پدر ومادر پایه گذار هویت شخصی انسان هستند. دوم هویت شخصیتی است که پایه گذار هویت طلبگی و صنفی طلاب است، عناصر مختلفی مثل اختیار و اراده وتلاش فرد، در شکل گیری آن تاثیر دارد. هویت سوم هویت صنفی است که هویت شخصیتی، پایه گذار آن است، طلبگی یک هویت صنفی است. حقیقتاتبارنامه صنفی طلبگی که تبار معنوی است، به پیامبران و ائمه علیهم السلام و امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف می رسد. اگر انسان  پایبند به عهد خدا باشد و ایمان آورده و عمل صالح انجام دهد، پاداش او رسیدن به حیات طیبه است که از تبار معنوی است.

حجت‌الاسلام والمسلمین رجبی اظهار داشت: علامه جعفری(رحمت الله علیه)، روحانی واقعی و طلبه راستین را کسی می دانست که مردم را به روشنایی رهنمون کرده و با خدا و ماوراء طبیعت آشنا کند، البته روایت رسول مکرم اسلام گویای این مطلب است که فرمودند: ياعلي! اگر خداي عزّوجلّ يک نفر را بدست تو هدايت کند، براي تو بهتر است از آنچه خورشيد بر آن مي تابد و هیچ چیزی در دنیا قابل مقایسه با آن نیست.

وی در بخش  دیگری از سخنان خود به آیه ۱۲۲سوره مبارکه توبه "وَمَا كَانَ الْمُؤْمِنُونَ لِيَنْفِرُوا كَافَّةً، فَلَوْلَا نَفَرَ مِنْ كُلِّ فِرْقَةٍ مِنْهُمْ طَائِفَةٌ لِيَتَفَقَّهُوا فِي الدِّينِ وَلِيُنْذِرُوا قَوْمَهُمْ إِذَا رَجَعُوا إِلَيْهِمْ لَعَلَّهُمْ يَحْذَرُونَ" اشاره کرده و افزود: به فرموده خدا این گونه نیست که همه مومنین برای جهاد حرکت کنند، بلکه باید در این آیه تدبر کنیم چرا که خداوند دستور می دهد از هر قومی گروهی حرکت کنند که همان رجعت است و بعد برگشته و انذار کنند و این است آیه ای متقن در بیان بایسته های طلبگی.

معاون فرهنگی-تبلیغی حوزه های علمیه خواهران اذعان کرد: نهاد طلبگی، شامل چهارمرحله است که اولین مرحله آن هجرت است که شامل هجرت مکانی و روحانی و معنوی است که نتیجه آن رسیدن به رزق احسن است و برکات زیادی دارد. اگر نیت الهی باشد، در واقع جهاد محسوب می شود. مرحله دوم، تفقه یعنی فهم عمیق دین، یعنی فهم همه اجزا دین و همه حقیقت قرآن که درجه و مراتبی دارد و تحصیل تمام دانش ها که مستقیم با دین مرتبط هستند و لازمه ابلاغ دین است.

وی به مرحله سوم مسیر طلبگی اشاره کرد و بیان داشت: مرحله سوم رجعت که بازگشت جهت هدایت‌گری است و باید طبیب دوار باشیم و مرحله آخر، انذار قوم است که به معنای ترساندن نیست، بلکه بیدار بودن ماست که قدر فرصت خدمت و هدایتگری را بدانیم.  استاد علامه جعفری(رحمت الله علیه ) فرمودند: شما می توانید در یک لحظه کاری کنید که تا ابدیت شما را جلو ببرند پس قدردان باشیم و خدا شاهد و ناظر ماست.

حجت الاسلام والمسلمین رجبی ادامه داد: طبق فرموده خداوند متعال ما پیامبری را نفرستادیم مگر به زبان خود مردم تا تبیین کنند،  ما دوگونه زبان داریم که مهمترین زبان، زبان بین اقلیمی و جغرافیایی است و دیگری زبان تفاهم است. زبان تفاهم همان زبان ارتباط است، آن هم گفتمان همراه با عطوفت که نیاز به ادبیات دارد که بتوانیم متون دینی و عربی را بفهمیم و جز ابعاد مهم سواد طلبگی محسوب می شود که در کنار آن یادگیری ادبیات فارسی نیز مهم است که باید تمرین و ریاضت داشته باشیم و سرمایه های مثل دیوان حافظ و ... که خیر کثیری در آن نهفته است را بفهمیم.

وی خاطرنشان کرد: با استمداد از عنایات الهی و توجهات امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف، طلاب عزیز ما با خودسازی همه جانبه بخصوص با ترک گناه که زمینه ساز باز شدن درهای رحمت الهی است، پیش روند و در این مسیر با مدیریت و برنامه ریزی و مجهز به انواع مهارت ها برای حفظ آرمان های انقلاب کوشا باشند.

در این همایش، حجت الاسلام والمسلمین حمید محمدی نیز در سخنانی، به لزوم درک و فهم درست انسان از وجود خود تاکید کرد و در ادامه به آیات سوره مبارکه تین اشاره کرد و گفت: در این سوره خداوند به انجیر و زیتون و طور سینا و سرزمین مکه قسم یاد کرده است.این آیات شریفه به این موضوع اشاره دارد که ای انسان تو دارای بعدی خاکی و بعدی افلاکی هستی، جسم مرکب انسان برای رسیدن به ملکوت است. انسان مختار است بعد مادی را هدف قرار دهد و به درک اسفل سافلین سقوط کند و یا بعد معنوی خود را هدف قرار دهد و به اعلی علیین برسد.

استاد حوزه و دانشگاه، با اشاره به فلسفه خلقت انسان که عبودیت خداوند است، خاطرنشان کرد: حوزه های علمیه عبودیت را از طریق فهم دین، ابلاغ دین و اجرای دین ترویج می کنند.

در ادامه این مراسم، حجت‌الاسلام والمسلمین مهدوی خواه، مدیر حوزه علمیه خواهران استان لرستان، در جمع طلاب جدید الورود به توصیه های اخلاقی در مسیر طلبگی اشاره داشت و گفت: اهمیت دروس حوزه و مطالعه عمیق آن، از وظایف شاخص طلاب است. در کنار خوب درس خواندن، احترام به اساتید و پدر و مادر ضروری است. باید قدردان و شکرگذار انتخاب این مسیر نورانی باشید.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به لزوم تربیت طلبه‌ی انقلابی اشاره کرد و یادآور شد: طلبه انقلابی در سخنان خود ولایت مداربوده و اهل معنويت و تقوا، و حرکت در مسیر ترکیه نفس در کنار تحصیل در اهداف بلند طلبگی خود را دارد.

خانم ناطقی، سرپرست حوزه علمیه خواهران استان همدان نیز در این مراسم، به لزوم شکرگزاری نعمت ورود طلاب به عرصه طلبگی اشاره کرد. 
 
وی در بخش دیگری از سخنان خود به لزوم تفقه در دین تاکید داشت و در این خصوص به روایتی از امام باقر(ع) که فرمودند: الْکَمَالُ کُلُّ الْکَمَالِ:التَّفَقُّهُ فِی الدِّینِ، وَ الصَّبْرُ عَلَى النَّائِبَهِ، وَ تَقْدِیرُ الْمَعِیشَهِ. کمال دین در تفقه و فهم عمیق از دین، صبر بر حوادث و مصیبت‌ها و تقدیر معیشت است. 
 
در این مراسم آقای محمدی زاده، معاون منابع انسانی و پشتیبانی حوزه های علمیه خواهران نیز ضمن تبریک به حضور طلاب در این مکان مقدس، به بیان نکاتی راجع به حوزه های علمیه پرداخت.